Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Το ελαιόλαδο στη μαγειρική

Το εκλεκτότερο λάδι στον τομέα της υγειηνής διατροφής χάρη στην πλούσια περιεκτικότητα του σε βιταμίνες Α και Ε αλλά και σε προβιταμίνη Α. Δεν περιέχει χοληστερόλη, διευκολύνει την διαδικασία της πέψης και είναι απαραίτητο συστατικό για το σχηματισμό των οστών. Το λάδι της ελιάς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως η βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες που επιτρέπουν την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, του καρκίνου και της γήρανσης.

Μεσογειακή διατροφή, κουζίνα

Το λάδι της ελιάς είναι εύκολο στην πέψη. Βασικό στοιχείο στην μεσογειακή κουζίνα, η χρήση του στη μαγειρική βοηθά στη μείωση των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου και της χοληστερίνης

Επιπλέον πλεονέκτημα : Αντέχει στις μεγάλες θερμοκρασίες με σημείο καύσης τους 220 °C.

Το λάδι ελιάς ως καλλυντικό

Πασίγνωστο προïόν για την διαιώνησης της ομορφιάς .
Σαν καλλυντικό προïόν το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται από την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου σε διάφορα βάλσαμα και αλοιφές για να αρωματίζει το σώμα μετά το μπάνιο ή ακόμα για την θρέψη του τριχωτού της κεφαλής.
Αυτό το καταπληκτικό έλαιο, απόσταγμα της συμπίεσης εν ψυχρώ του καρπού της ελιάς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από "την κορφή ως τα νύχια" και αντίθετα απ' ότι θα μπορούσαμε να πιστεύσουμε, απορροφάται πολύ εύκολα.

Θεραπευτικές ιδιότητες – Ιαματικό δέντρο

Μασώμενα ή σε αφέψημα , τα φύλλα και τα άνθη του ελαιόδεντρου είναι εξαιρετικά αντιπυρετικά. Το ελαιόλαδο ρυθμίζει την έκκριση της χολής και προλαμβάνει την δημιουργία χολόλιθων. Προάγει την οστεοποίηση λόγο της υψηλής περιεκτικότητας του σε ολεικό οξύ. Θεραπεύει το γαστρικό έλκος και την γαστρίτιδα.
Απαλείνει και λειένει την επιδερμίδα, καταπραύνει τους ερεθισμούς. Δυναμώνει και μαλακώνει τα μαλλιά Χρησιμοποιείται για μαλάξεις, αναμεμειγμένο με αιθέρια έλαια λεβάντας ή δενδρολίβανου, ιδανικό να χαλαρώνει συσπασμένους μύες. Η διατροφή με βάση το ελαιολάδο προλαμβάνει της καρδιαγγειακές παθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Το ελαιόλαδο στη μαγειρική

Το εκλεκτότερο λάδι στον τομέα της υγειηνής διατροφής χάρη στην πλούσια περιεκτικότητα του σε βιταμίνες Α και Ε αλλά και σε προβιταμίνη Α. Δεν περιέχει χοληστερόλη, διευκολύνει την διαδικασία της πέψης και είναι απαραίτητο συστατικό για το σχηματισμό των οστών. Το λάδι της ελιάς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως η βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες που επιτρέπουν την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, του καρκίνου και της γήρανσης.

Μεσογειακή διατροφή, κουζίνα

Το λάδι της ελιάς είναι εύκολο στην πέψη. Βασικό στοιχείο στην μεσογειακή κουζίνα, η χρήση του στη μαγειρική βοηθά στη μείωση των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου και της χοληστερίνης

Επιπλέον πλεονέκτημα : Αντέχει στις μεγάλες θερμοκρασίες με σημείο καύσης τους 220 °C.

Το λάδι ελιάς ως καλλυντικό

Πασίγνωστο προïόν για την διαιώνησης της ομορφιάς .
Σαν καλλυντικό προïόν το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται από την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου σε διάφορα βάλσαμα και αλοιφές για να αρωματίζει το σώμα μετά το μπάνιο ή ακόμα για την θρέψη του τριχωτού της κεφαλής.
Αυτό το καταπληκτικό έλαιο, απόσταγμα της συμπίεσης εν ψυχρώ του καρπού της ελιάς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από "την κορφή ως τα νύχια" και αντίθετα απ' ότι θα μπορούσαμε να πιστεύσουμε, απορροφάται πολύ εύκολα.

Θεραπευτικές ιδιότητες – Ιαματικό δέντρο

Μασώμενα ή σε αφέψημα , τα φύλλα και τα άνθη του ελαιόδεντρου είναι εξαιρετικά αντιπυρετικά. Το ελαιόλαδο ρυθμίζει την έκκριση της χολής και προλαμβάνει την δημιουργία χολόλιθων. Προάγει την οστεοποίηση λόγο της υψηλής περιεκτικότητας του σε ολεικό οξύ. Θεραπεύει το γαστρικό έλκος και την γαστρίτιδα.
Απαλείνει και λειένει την επιδερμίδα, καταπραύνει τους ερεθισμούς. Δυναμώνει και μαλακώνει τα μαλλιά Χρησιμοποιείται για μαλάξεις, αναμεμειγμένο με αιθέρια έλαια λεβάντας ή δενδρολίβανου, ιδανικό να χαλαρώνει συσπασμένους μύες. Η διατροφή με βάση το ελαιολάδο προλαμβάνει της καρδιαγγειακές παθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου